Parklarda, sokaklarda uyuşturucu içen 12 kişi suçüstü yakalandı
Parklarda, sokaklarda uyuşturucu içen 12 kişi suçüstü yakalandı
İçeriği Görüntüle

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ATÜ) yeşil kampüs hedefiyle yıllar içinde dikilen fidan sayısı 22 bin 500’ü buldu. Kampüste dikim için gerekli toprak analizleri yapılarak suya dayanıklı bitkiler tercih ediliyor.

Türkiye genelinde her yıl 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere Adana’da bu sene ATÜ ev sahipliği yaptı. Kampüs içerisine bu sene de dikilen fidanlarla birlikte dikilen fidan sayısı 22 bin 500’ü buldu. Fidan dikim çalışmaları kampüsün yeşil dokusuna önemli katkı sağladı.

Dikim öncesinde yapılan toprak analizleri doğrultusunda suya dayanıklı ve iklim şartlarına uygun bitki türleri tercih edilirken, sürdürülebilir çevre anlayışıyla su kaynaklarının korunması da hedefleniyor.

"Yeşil bir kampüs olma yolunda ilerleyeceğiz"

Konuyla ilgili Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Sözen, "Her Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında kampüsümüzü yeşertmeye çalışıyoruz. Şu anda kampüsümüzde 22 bin 500 ağaç var. Bu sene 11 Kasım’da 5 bin fidan dikildi kampüsümüze. Ormanlar, hem iklim hem de görünüm açısından çok önemli. Kampüsümüzde 22 bin 500 daha ağaç dikilecek bölümler var. Yeşil bir kampüs olma yolunda ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Toprak analizleri yapılarak dikim yapılmalı"

İklim değişikliği krizinin her geçen gün kendisini daha fazla hissettirdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Sözen, "İklim değişikliği krizi son yıllarda gündemde. Kampüsümüzde su konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Suya dayanıklı bitkiler tercih ediyoruz. Toprak analizleri yapılarak ekim yapıldı. Mutlaka ağaç dikilirken toprak analizleri yapılmalı. Çok daha az su ile daha fazla meyve veren ağaçlar tercih ediliyor. Bunlara dikkat edilmeli" diye konuştu.

Kaynak: İHA