Gastronomi alanında Türkiye’nin en önemli akademisyenleri arasında yer alan Gonca Tokuz, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerinin konuğu oldu. Tokuz, öğrencilere Anadolu Coğrafyasında Özel Gün Sofraları ve Gaziantep Mutfağı ile ilgili bilgiler verdi. Son 25 yıl içinde yazılan dünyanın en iyi mutfak kitapları listesine giren ve gastronomi alanının önemli akademisyenlerinden biri olan Gonca Tokuz, ALKÜ Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Türk Mutfağı dersine konuk oldu. ALKÜ Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur’un Türk Mutfağı dersinde öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Tokuz, Anadolu Coğrafyasında Özel Gün Sofraları ve Gaziantep Mutfağı hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Gonca Tokuz, bahar yarı yılı için başka bir seminerde tekrar öğrenciler ile buluşma konusunda söz verdi. 2016 yılında Yantai/China'de gerçekleşen "Gourmand Cookbooksand Foof Culture Award" ta yazdığı Antep Fıstığı kitabı ile dünya ikincisi olan Gonca Tokuz aynı zamanda 2020 yılında Paris’te yapılması planlanan ve pandemi sebebiyle ertelenen “The Lists of the Best Books of the Past 25 Years of the Gourmand Awards" listesinde ilk yedi kitap arasına girmişti.  
Editör: TE Bilisim